Dodjite kod nas i primetite razliku u kvalitetu i usluzi! Ne ujedamo!

Blog

Posted by in Klinika vet on 25.11.2018

Jedno od najcešćih pitanja koje nam klijenti postaljaju je sta je sve potrebno za putovanje našeg kućnog ljubimca van granica naše zemlje?
Vrlo je važno naglasiti gde se putuje.
Ukoliko putujete u okolne zemlje koje nisu članice Evropske Unije (Crna Gora, Makedonija, Bosna I Hercegovina) kao I za SAD I Rusiju, potrebno je sledeće:
-Da su pas/mačka čipovani.
-Da imaju pasoš.
-Da su pas/mačka uredno vakcinisani protiv besnila I da nije prošlo više od godinu dana od datuma poslednje vakcinacije protiv besnila.
-Potvrda o zdravstvenom stanju (koju izdaje veterinar) i važi 48h do prelaska granice.

Ukoliko putujete u zemlje Evropske Unije potrebno je sledeće:

-Da su pas/mačka čipovani.
-Da imaju pasoš.
-Da su pas/mačka uredno vakcinisani protiv besnila I da nije prošlo više od godinu dana od datuma poslednje vakcinacije protiv besnila.
-Da imaju dokument o Titru antitela na Besnilo koji mora da ima veću vrednost od granične( titar veći od 0,5 I.U/ml).
-Dokument o Titru antitela na besnilo izdaje Pasterov zavod Novi Sad u saradnji sa akreditovanim veterinarskim ambulantama I labaratorijama.
-Titar antitela na Besnilo je test koji se radi uzimanjem uzorka krvi psa/mačke najranije 30 dana od vakcinacije protiv besnila.
Uzimanje krvi se radi u veterinarskoj ambulanti. Rezultat testa se čeka okvirno od 7 do 10 dana od uzorkovanja krvi.
Ukoliko je test zadovoljavajuci tj prelazi graničnu vrednost, pas/mačka ne sme putovati naredna 3 meseca, od datuma uzorkovanja krvi. Kada isteknu tih 3 meseca, pas/mačka su spremni za putovanje I sa ovim dokumentom mogu putovati kad god poželite I doživotno, samo morate voditi računa o datumu isteka vakcinacije protiv besnila , jer ako se pas/ mačka ne vakcinišu na vreme, potrebno je da se test uradi ponovo, jer se postojeći smatra nevažećim.
-Potvrda o zdravstvenom stanju(koju izdaje veterinar)
-Sertifikat o putovanju ( sa svom važećom ,gore navedenom dokumentacijom, sertifikat o putovanju izdaje Ministarstvo poljoprivrede-Uprava za Veterinu-Republički veterinarski inspektor-Velisava Vulovića 1a-Dedinje)

Ukoliko putujete u Zemlje koje nisu medju navedenim npr. Australija, Azijske zemlje, ostrvske zemlje itd… važe posebna pravila koja se opet razlikuju od države do države, najbolje da kontaktirate ambasadu zemlje gde planirate put I dobićete sve potrebne informacije .
Za informacije o transportu pasa/mačaka avionom , kontaktirajte avio-kompaniju sa kojom planirate let jer transport avionom zavisi da li avio-kompanija vrši prevoz kućnih ljubimaca ili ne, kao I od veličine I težine/ težine psa/mačke.

Srećan put 🙂

Početak proleća uvek predstavlja veliku opasnost za naše kućne ljubimce.Svake godine se u ovom periodu godine susrećemo se sa invazijom krpelja, buva, komaraca….
Poslednjih par godina često se u ambulanti susrećemo sa oboljenjem Dirofilarioza(Bolest srčanog crva).
Dirofilaria immitis je parazit koji parazitira u srcu i plućnim arterijama pasa, redje mačaka, a prenose ga KOMARCI!
Bolest je hroničnog toka, jer prve simptome ove bolesti možemo da imamo i posle nekoliko meseci ili godina.
Što se kasnije otkrije bolest, teže je lečenje a samim tim i ishod je neizvestan.
Budite uvek vodjeni parolom „bolje sprečiti , nego lečiti“!
Kod nas možete uraditi brze testove na Dirofilariju( rezultat gotov za samo nekoliko minuta), i ako test pokaze NEGATIVAN rezultat , koristite neki od preparata za prevenciju Dirofilarioze.
-Milprazon
-Nex Guard spectra
-Efifitix (Virbac)
-Advantix(Bayer)…..

Posted by in Klinika vet on 25.11.2017

Posted by in Klinika vet on 25.11.2017

Posted by in Klinika vet on 25.11.2017

Posted by in Klinika vet on 25.11.2017

Desio se napad na vlasničkog psa od strane dva stafordska terijera. Povrede su bile ozbiljne, ali je pas uspešno zbrinut. Operisan je i oporavlja se.

Posted by in Aktuelnosti, petshop on 13.04.2017

Sezona krpelja je aktuelna, a krpeljska groznica je jako učestala kod pasa koji ne koriste ni jedan vid zaštite protiv krpelja.

Zaštitite svog ljubimca i provedite mirno proleće i leto.

U ponudi imamo:

  • Spot on prepare Effitix (Virbac)
  • Fypryst (Krka)
  • Adcantix (Bayer)
  • Tablete Next Guard i Next Guard Spectra (Merial)
  • Ogrlice Kiltix
  • Foresto (Bayer)
  • Scalibor(MSD)

Dođite kod nas i zaštitite vašeg mezimca.

 

Specifičnost ordinacije ogleda se u profesionalnom odnosu zaposlenih prema problemu sa kojim dolazite počevši od temeljnog pregleda i uzimanja svih potrebnih dijagnostičkih analiza, pa sve do primene najboljih rešenja u lečenju Vašeg kućnog ljubimca, na najvišem nivou savremene veterine. ×
Za intenzivno lečenje, NOMOVET raspolaže stacionarom u kome su pacijenti, po potrebi, pod neprekidnim nadzorom tokom 24 časa. ×
Veliki izbor hrane I opreme za kućne ljubimce. ×
digitalizovani RTG kabinet, najsavremeniji ultrazvuk, endoskop, radiohirurški nož. ×